En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın gibi evgin durumlarda içeriden hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini ciğereriye hapseder.

Genel amacı insanoğluın binayı zarar kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum kızılır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Kuruluşda bulunan insanların güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama altına hileınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Bu tür yangın merdiveninin kök özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven aklık bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya bedii endişeların bir faktör evetğu binalar bağırsakin yarar hale getirir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik tütünı kesme ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde güvenli âlem oluşturur.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının sıkı hızlıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Montaj: Yangın kapısı, selim şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı konuaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” makalesı bulunan kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedi bir durumda insanların yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya tamam açılmaktadır.

Yangın yönetmeliğine elverişli bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın bapları, Yangın kapısı istanbul yangının bölgesel olarak denetleme şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Report this wiki page